Forel uit de oven

Onze excuses, maar door technische problemen lag onze blog een aantal dagen stil, dat is gelukkig achter de rug en vanaf nu zijn we er weer met allerlei lekkers!

Te beginnen met deze visjes die door Sofie (mijn vriendin) vakkundig werden klaargemaakt.

goed voor 2 personen

2 forellen
1/2 bakje kerstomaatjes
2 sjalotjes (fijngesneden)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
1 hand verse basilicum
1 citroen
1 eetlepel tijm
2 dl droge witte wijn
0,25 dl olijfolie
peper & zout

Maak de forellen schoon. Vet een ovenschaal  (desnoods met aluminiumfolie bedekt) in, en leg de forellen hierin. Meng in een kom de sjalotjes, look, tijm en basilicum. Schep dit mengsel over de forellen, en kruid met peper & zout. Voeg de tomaatjes (gepeld indien tijd in overvloed), schijfjes citroen, olie en wijn toe, en dek af met wat aluminiumfolie. +/- 25 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden, en smullen maar.
Wij aten er lookbroodjes bij, dit zorde voor een zuiderse toets

Recept: keukentips.nl
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

24. May 2010 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, vis & schaaldieren | Tags: , | 1 comment

One Comment

  1. Dat ziet er echt prachtig uit! Heerlijk :)

Leave a Reply

Required fields are marked *