Frambozen – vanille ijs

Wat te doen op een vrij moment met de kindjes? Ten huize Van de Water wordt er al eens een kookboek uit de kast genomen en dan mogen de kinders hun eigen gerechtje kiezen.  Vaak met een extra toetje als resultaat!

DSCF1729_1_web

1 vanillestokje
400 ml volle melk
300 ml slagroom
6 eidooiers
170 g kristalsuiker
500 g frambozen
enkele frambozen voor de afwerking

Snijd het vanillestokje overlangs door en schraap de zaadjes eruit.
Breng de melk, de room, en de vanille aan de kook in een pot met dikke bodem.
Neem de pan van het vuur.
Klop de eierdooiers en de suiker in een kom schuimig.
Giet de warme roommelk al kloppend over het eigeelmengsel. Giet alles terug in de pan. Verwarm het mengsel al kloppend tot 85°C of tot het wat dikker wordt. Neem de pan van het vuur, het mengsel mag niet koken.
Giet het mengsel in een kom en laat het afkoelen. Zet een nacht in de koelkast.

Warm de frambozen even op in een pot met dikke bodem. Zeef ze zodat er geen pitjes in je mengsel zitten. Laat afkoelen.

Meng het vanille-ijs en de frambozenpuree. Bereid het ijs in een ijsmachine.
Doe het ijs in een kom en zet 1 à 2 uur in de vriezer alvorens te serveren.
Serveer met wat extra frambozen.

Recept: IJS van Elisabeth Johansson
Foto: © Thomas Van de Water
 

Print Friendly

24. November 2015 by Thomas
Categories: dessert, voor de kids | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *