Amuse Gueuze / de Superette
Het gaat hard met ‘Amuse Gueuze‘, het unieke foodpairingevent met in de hoofdrol ambachtelijke lambiekbieren en lekker eten in een zorgvuldig uitgekozen kader. De intussen reeds vierde editie vond plaats in ‘de Superette‘, het befaamde project van Rose Greene en Sarah Lembe & Kobe Desramaults.
Amuse Gueuze en de Superette samen, vormen het schoolvoorbeeld van ‘1+1=3’. Of hoe passie voor ambacht en authenticiteit in combinatie met een berg creativiteit voor vuurwerk kunnen zorgen.
Karen en haar team, notoir bierkenner Ben Floren (beerlovers)en biersommeliers Jeroen Peeters (Dr Beer) & Dirk Hayen (Bier en meer) voorzagen iedereen van bier en schitterende bier-verhalen. Terwijl Rose en haar team het ene lekkere gerecht na het andere uit de keuken tevoorschijn toverden.
*Brood nuggets / kaascreme /zuurkool
*wulken /mayonaise geserveerd met Moriau – Oude Gueze
*Boerenkool / appel / dederzaad geserveerd met Timmermans – Oude Gueze
*Inktvis / rode ui / ijzerkruid geserveerd met Cantillon – Rosé de GambrinusM’n favoriet van de avond:
*Ui/ pas de rouge / Boekweit geserveerd met 3 fonteinen – Jonge Lambiek
*Rund / rozenbottel / bessen geserveerd met Hanssens – Oude Schaarbeekse Kriek
*Kweepeer /appelwortel geserveerd met Lindemans – Spontan BasilTja, één ding is zeker, het was weer een topeditie.
En onthoud, zo fier als de Fransen zijn op hun champagne, zo fier moeten wij Belgen zijn op onze lambiekbieren.
Foto’s: © Thomas Van de Water