Koolrolletjes gevuld met gehakt van kip en kruiden met een oosters sausje
Eentje uit het laatste Pascale Naessens kookboek ‘Puur Eten 2‘ en ja hoor, het maakte ons gelukkig.
250 g kippengehakt
1 savooikool
3 tenen knoflook
3 cm gember
2 lente-uitjes
1 handvol koriander
Ingrediënten voor de saus
4 el geroosterde sesamolie (of olijfolie)
3 el sojasaus
sap van 1 limoen
1 à 2 el geroosterde sesamzaadjes
Versnipper de knoflook, de gember, de lente-ui en de koriander. Kneed dit alles onder het kippengehakt. Haal de buitenste bladeren van de kool en leg ze 2 minuten in kokend water. Blancheer maximaal drie bladeren tegelijkertijd. Snijd de dikke middennerf van de koolbladeren weg. Leg een hoopje vulling in het midden van een half koolblad, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo alle rolletjes. Stoom de rolletjes 15 tot 20 minuten.
Meng de ingrediënten voor het sausje in een kommetje. Laat het smaken!
Recept: Pascale Naessens
Foto: © Thomas Van de Water