Homemade granola
Granola hier, granola daar, je kan er niet omheen, het is overal. Hoog tijd om het zelf eens te proberen. En het moet gezegd, het smaakt, zeker in combinatie met wat vers fruit & yoghurt.
150 g havervlokken
150 g noten: hazelnoten, amandelen, cashewnoten, … of gewoon je favoriete (onbewerkte en ongezouten) noten.
50 g zaden of pitten: lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten,maanzaad, …
4 el agavesiroop (heeft een lage glycemische index, dat wil zeggen dat je bloedsuikerspiegel hier niet zo erg van piekt als van suiker)
3 el plantaardige olie
1 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
Doe al de ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze zo’n 15 min. in een op 175°C voorverwarmde oven. Schep tussentijds 2 keer om, zodat alle kanten gelijkmatig geroosterd worden. Haal uit de oven en laat het mengsel afkoelen alvorens je het in een goed afgesloten pot opbergt.
Foto: © Thomas Van de Water