Opgelegde groenten à la Anthony
Deze opgelegde groentjes zorgden voor de frisse toets bij de kop.Goed voor 2 potten van 500 ml.
Ingrediënten
3 el honing
250 ml wittewijn azijn
250 ml gewone azijn (of zelfgemaakte kruidenazijn)
500 ml water
1 tl peperbolletjes
1 tl mosterdzaadjes
1 tl venkelzaad
2 rode chilipepers
2 grote gele wortels
2 grote paarse wortels
2 grote wortels
2 stengels groene selder
1 bussel zilveruitjes
2 glazen potten met schroefdeksel
Leg de zilveruitjes 10 min. te weken in heet water
Breng 1 l water aan de kook
Was de glazen pot onder heet water en laat opdrogen
Schil de wortels en de selder en snij ze diagonaal zo dun mogelijk.
Blancheer de groenten 2 min. Giet af en laat ze schrikken. Breng opnieuw water aan de kook.
Pel de uitjes en blancheer ze eveneens 2 minuten. Giet af.
Meng de azijn, het water, de honing en de zaadjes en breng aan de kook.
Verdeel de groenten over de 2 potten, steek er de chili bij, druk goed aan en giet er het hete azijnmengsel bij tot de pot goed vol is. Sluit de pot, draai om en laat afkoelen.
Laat minstens 2 weken on de koelkast trekken.
Recept: Anthony Boon
Foto: © Thomas Van de Water