Gebakken bloemkool met kikkererwten
Deze salade van bloemkool, kikkererwten en mosterddressing werd een instant klassieker ten huizen Van de Water-Favere. Eenvoudig, snel, gezond en bovenal zeer lekker. De perfecte side dish!
Goed voor 4 personen.
1 blik kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt en gedroogd)
4 el extra vierge olijfolie
grof zeezout
1 bloemkool (ontdaan van blad en in roosjes verdeeld)
1 el dijonmosterd
1 el grove mosterd
1 el wittewijnazijn
10 g bladpeterselie (fijngehakt)
peper
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de kikkererwten en bloemkool in een ovenschotel met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Bak ongeveer 45 minuten, roer nu en dan om tot alles mooi bruin is en de bloemkool gaar.
Meng de mosterd, wittewijnazijn en 2 eetlepels olijfolie door elkaar en kruid af met peper en zout. Hussel de mosterddressing en de peterselie door de nog warme groenten. En smullen maar.
Foto: © Thomas Van de Water