Aubergine salade met granaatappel, feta en tarwe
2 aubergines (in blokjes gesneden)
250 g tarwe
peper
zout
2 tl komijn
1 tl sumak
2 el extra vierge olijfolie
2 el dille (fijngehakt)
2 el basilicum (fijngehakt)
1 el gehakte munt
pitten van ½ granaatappel
100 g feta (verkruimeld)
sap van 1 sinaasappel
Kook de tarwe in een in een pot met kokend water gedurende 10 minuten (1 volume tarwe op 2 volumes water)
Breng op smaak met peper en zout en zet even opzij.
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de blokjes aubergine in een ovenschotel en meng met de komijn, sumak en olijfolie.
Bak gedurende 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en hussel er de verse kruiden, feta, tarwe en granaatappel pitten door.
Besprenkel met sinaasappelsap.
Foto: © Thomas Van de Water