Messchedes met een salsa van sesam en tomaat met een glaasje sake
Dit is echt één van de lekkerste hapjes die ik ooit gegeten heb, gewoon fantastisch!
Goed voor 4 personen
Ingrediënten voor de messchedes en salsa
12 messchedes
2 el sesamzaad
2 rijpe tomaten
3 el sojasaus
1 el geroosterde sesamolie
1 kl vers geraspte gember
1 kl geraspte knoflook
1 el vers gesnipperde koriander
peper van de molenIngrediënten voor de sake
2 limoenen (in kleine partjes)
crushed ice
sake
Spoel de messchedes grondig in een ruime hoeveelheid water, herhaal dit enkele keren, de beestjes bevatten dikwijls veel zand.
Pel de tomaten: kruis de tomaten in aan de onderzijde en verwijder het kroontje. Dompel de tomaten 10 sec. onder in kokend water, en laat ze onmiddelijk schrikken in ijswater. Pel de tomaten , snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes.
Meng de sesamolie, de sojasaus, de gember en de knoflook met de tomaten en kruid met peper van de molen.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan op een laag vuur. Meng de sesamzaadjes onder de tomatensalsa.
Leg de messchedes op de barbecue en laat ze net zolang liggen tot ze volledig geopend zijn. Werk ondertussen de salsa verder af met de koriander.
Lepel de salsa over de messchedes. Laat nog een minuutje rusten terwijl je de sake klaarmaakt, en dien vervolgens op.
Voor de sake verdeel je de limoenpartjes over 4 glaasjes, voeg er wat crushed ice aan toe en schenk er sake over.
Recept: Philippe Van den Bulck in Ambiance en Cook en NY.
Fotografie: © Thomas Van de Water
10. September 2010 by Thomas
Categories: barbecue, hapjes, vis & schaaldieren |
Tags: messchedes, sake, tomaat |
1 comment
Pingback: Messchedes & Domaine du Tariquet Classic Ugni Blanc - Colombard - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food