Gevulde kip met knoflook en koriander
De smaak van koriander en komijn vermengd met de zoete gepocheerde knoflook en saffraan maken dat je je bij het eten van deze gevulde kip meteen aan een eetkraampje in Marokko waant.
Goed voor 4 personen.
1 kwaliteitskip van +/- 1,5 kg
olijfolie
zeezout
zwarte peper
Ingrediënten voor de vulling
3 bollen look
+/- 200 ml melk
+/- 40 saffraandraadjes
1 bos verse koriander (fijngehakt)
1,5 tl gemalen komijn
3 tl olijfolie
Maak de vulling. Haal de knoflookbollen uit elkaar en verwijder alle houterige stukjes. Laat de ongeschilde tenen zo’n 25 minuten in de melk koken. Doe de saffraandraadjes samen met drie eetlepels warme knoflookmelk in een kop en laat even trekken. Als de knoflook zacht is giet je de melk af en knijp het zachte vlees van elk teentje met de hand uit de schil en prak er knoflookmoes van. Voeg de saffraan-melk, koriander, komijn en olijfolie toe en meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Trek met de hand het vel van de kip voorzichtig los van de borst, dijen en eventueel poten. Stop nu beetje per beetje zoveel mogelijk knoflookmousse onder de huid van de kip. De overgebleven vulling kan je steeds in de buikholte van de kip stoppen. Wrijf de kip in met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Verwarm de oven / barbecue voor op +/- 220°C en bak de kip gedurende zo’n 60 min of tot de kip gaar is.
Laat de gare kip nog een tiental minuten rusten en snijd in stukken.
Foto: © Thomas Van de Water
22. July 2016 by Thomas
Categories: barbecue, gevogelte |
Tags: kip, knoflook, komijn, koriander |
Leave a comment