Gegrilde courgettes met prosciutto
Goed voor 4 personen indien je het als voorgerecht maakt, Orestes presenteerde het als een hapje.
4 courgettes (kapjes afgesneden)
2 el olijfolie
zeezout en zwarte peper
200 g rauwe ham, van goede kwaliteit en dun gesneden
2 el pijnboompitten (geroosterd)
een handvol bladpeterselie (enkel de blaadjes)
zoetzure dressing
2 el rodewijnazijn
1 à 2 el bloesemhoning
sap van 1 citroen
6 el extra vergine olijfolie
de blaadjes van een paar takjes tijm
Maak eerst de zoetzure dressing: klop in een kommetje de azijn samen met 1 el honing en het merendeel van het citroensap tot een homogeen geheel en klop dan geleidelijk de olijfolie erdoor. Roer de tijmblaadjes erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer honing of citroensap toe als u vindt dat dat nodig is. De dressing moet de perfecte balans tussen zoet, zuur en zout hebben.
Snijd de courgettes diagonaal in plakjes van 1,5 cm dik. Doe ze in een grote kom, voeg de olijfolie, peper en zout toe en meng goed, zodat de plakjes rondom met de olie worden bedekt. Gril de plakjes op de barbecue totdat ze lichtbruin en zacht zijn.
Leg de plakjes ham en courgette op de borden. Sprenkel de zoetzure dressing erover en strooi er wat geroosterde pijnboompitten en peterselieblaadjes over. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Recept: Gordon Ramsay
Fotografie: © Thomas Van de Water
15. September 2010 by Thomas
Categories: barbecue, hapjes, vlees, voorgerecht |
Tags: courgette, pijnboompitten, prosciutto |
Leave a comment