Frisse kikkererwten-salade

Deze lekker frisse kikkererwten salade kan perfect als lichte lunch of met een smakelijk stukje gebakken vis of vlees.kikkererwtensalade
Goed voor 4 personen.

2 blikken gekookte kikkererwten van 400 g elk (afgegoten en afgespoeld)
1 teen knoflook (fijngewreven met grof zout)
1 groene paprika (ontdaan van zaadlijsten & in fijne repen gesneden)
1 kleine rode ui (fijngesnipperd)
enkele druppels citroensap
1 el rode-wijnazijn
4 el extra vierge olijfolie
1 komkommer (geschild en in kleine blokjes gesneden)
16 kerstomaatjes (ontdaan van zaden & fijngesneden)
1 handvol verse munt (fijngesneden)
1 handvol verse koriander (fijngesneden)
peper
zout

Doe de knoflook, paprika, ui, citroensap, rode-wijnazijn, olijfolie, zout en peper in een grote kom en meng goed. Voeg de overige ingrediënten toe en hussel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat extra citroensap. Zet even in de koelkast en serveer als lunch of bij een lekker stukje gebakken vis of vlees.

Print Friendly

21. August 2016 by Thomas
Categories: salades, vegetarisch | Tags: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *