Gin tonic passievrucht-citrus

Dirk ontpopte zich de laatste jaren in de kookclub tot de mixologist van de bende. De gin tonic met passievrucht en citrus die hij op de familie dag serveerde was een echte allemansvriend. Bij deze een poging om z’n receptuur te noteren, onzen Dirk is nl eerder de man van het ter plekken proeven en finetunen.Gin tonic passievrucht citrus

Ingrediënten voor het passievrucht extract
suikerwater
1,5 passievrucht per persoon
limoensap
citroengras (grofgehakt)
suikerwater

Ingrediënten algemeen
Gin (wij gebruikten Bulldog)
Tonic (wij gebruikten de Mediterranean Fever Tree)
Citroengras (voor garnering)
Zeste van limoen (voor garnering)

Bereiding suikerwater: Giet twee delen suiker op één deel water in een pan en breng dit aan de kook. Laat het geheel drie tot vijf minuten doorkoken en daarna afkoelen.
Lepel per persoon 1,5 passievrucht leeg en mix fijn in de blender. Voeg wat grofgehakt citroengras, een stevige portie limoensap (naar smaak) en voldoende suikerwater toe. Zet koel weg en laat een uurtje trekken.  Haal door een zeef en je passievrucht extract is klaar.
Doe voldoende ijs in je glas. Gebruik per persoon 2cl passievruchtextract, 5 cl gin en vul naar smaak aan met tonic. Garneer met wat zeste van limoen en een stokje citroengras.

Print Friendly

16. September 2016 by Thomas
Categories: Uncategorized | Tags: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *