Rode bietensoep met mierikswortelroom en kruidenolie

rode bietensoep

Ingrediënten voor de bietensoep
1 el olijfolie
2 rode uien (fijngesneden)
2 tenen look (fijngesneden)
2 stengels witte selder fijngesneden)
2 zoete aardappels (in blokjes)
750 g gekookte rode bieten (in blokjes)
750 ml kippenbouillon
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes

Ingrediënten voor de mierikswortelroom
2 el room
2 el geraspte mierikswortel

Ingrediënten voor de kruidenolie
6 takjes munt
6 takjes bladpeterselie
1tl citroenzeste
olijfolie

Bak op een  laag vuur de rode ui, selder, tijm en laurierblaadjes 10 min. in de olie.
Voeg de stukjes zoete aardappels en rode biet toe en giet de bouillon erbij.
Breng de soep aan de kook en laat hem 20 min. sudderen.
Neem de pan van het vuur,verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm en pureer de soep glad.
Kruid indien nodig nog wat bij met peper en zout.
Meng de room en de mierikswortel.
Mix de ingrediënten voor de kruidenolie.
Serveer de soep met mierikswortelroom, kruidenolie en een snede bruin brood.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

13. November 2016 by Thomas
Categories: soepen | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *