Aroy Aroy, twee broers koken Thais
Nu de boekenbeurs op volle toeren draait, is een boekentip misschien wel op z’n plaats. Bij deze dus: ‘AROY AROY, twee broers koken Thais‘. Eerlijk is eerlijk, de cover is niet meteen m’n ding, maar eens de eerste bladzijde omgeslagen nemen de gebroeders Blanckaert je mee op culinair avontuur door Thailand.
De combo Jason (de chef achter J.E.F. in Gent) & Michael (fotograaf die gedurende 7 jaar in Thailand verbleef) resulteert in een avontuurlijk boek vol praktische tips, smakelijke foto’s en pittige gerechten, vaak voorzien van een Belgische biersuggestie. Een boek waaruit ik binnen de week reeds een vijftal gerechten heb klaargemaakt, dat wil al wat zeggen. Zo’n avontuur met m’n broers zou ik trouwens ook nog wel zien zitten.
Bij deze alvast een snel en makkelijk gerechtje dat ik onlangs serveerde als hapje ‘gestoomde mosselen op z’n Thais’
Ingrediënten voor de mosselen
1 kg mosselen
4 kaffirlimoenblaadjes
2 citroengrasstengels
4 rode chili’s
2 takjes basilicum
100 g waterIngrediënten voor de seafood dip
10 g look
10 g sjalot
2 groene chili’s
2 rode chili’s
6 takjes koriander
20 g vissaus
30 g limoensap
5 g palmsuiker
Gestoomde mosselen
Snij het citroengras in grote stukken.
Kneus het citroengras en chili zodat ze smaak kunnen afgeven.
Scheur de kaffirlimoenblaadjes in stukjes.
Voeg de mosselen en de overige ingrediënten toe aan kokend water.
Laat koken tot de mosselen gaar zijn.
Serveer met de seafood dip.
Nam Jin seafood dip
Meng vissaus, limoensap en palmsuiker in een kom, tot de palmsuiker opgelost is.
Stamp de chili, sjalot en look fijn in de vijzel tot een grove pasta ontstaat.
Voeg toe aan de vissaus-mix.
Werk af met grof gesneden koriander.
Recept: Aroy, Aroy, twee broers koken Thais
Foto: © Thomas Van de Water
Heerlijk, denk ik! Mosselen zijn bij ons altijd welkom, en het is goed om het op z’n Thais te proeven!