Tomatentaart met geitenkaas
Goed voor 4 personen
8 pomodori tomaten of veel kerstomaatje (gehalveerd)
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn of rietsuiker
1-2 el verse tijmblaadjes
150 g milde, romige geitenkaas
200 ml crème fraîche
1 el pijnboompitten (geroosterd)
1 pakje bladerdeeg (reeds uitgerold)
Leg de tomaten met het snijvlak omhoog in een braadslede. Verdeel er de olie, azijn of suiker en bijna alle tijm over, plus wat peper en zout. Rooster ze 20 min. of tot ze wat zachter zijn.
Rol het deeg uit in een taartvorm, voorzien van bakpapier. Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg en zet het al een aantal minuutjes in een voorverwarmde oven (200°c). Haal de bakvorm uit de oven en laat even afkoelen.
Roer in een kom de geitenkaas en crème fraîche tot een romig mengsel. Voeg peper en zout toe naar smaak. Spreid dit mengsel uit over de deegbodem en verdeel hierover de tomaten en vocht uit de braadslede. Strooi er de rest van de tijm en de pijnboompitten over.
Zet het voor een 30 tal minuten in de oven, laat hem even afkoelen en klaar is kees.
Recept: delicious
Fotografie: © Thomas Van de Water