Geroosterde-tomatensoep met cashew-kokossalsa

Goed voor 4-6 personen

Ingrediënten voor de soep
2 kg pomodoro tomaten (gehalveerd)
1 rode paprika (gehalveerd, zaadlijsten verwijderd)
6 tenen knoflook (gepeld)
1 kleine wortel in blokjes
60 ml extra vergine olijfolie
2 tl gemalen korianderzaad
2 tl gemalen komijnzaad
250 ml groenten of kippenbouillon
125 ml kokosmelk (blik)

Ingrediënten voor de salsa
50 g cashewnoten
20 g geraspte kokos
50 g verse korianderblaadjes
60 ml water
zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de halve tomaten, paprika’s de knoflooktenen en de wortel in een braadslee. Verdeel er de olijfolie, specerijen en wat versgemalen zeezout en zwarte peper over. Dek het af met aluminiumfolie en zet de braadslede 1,5 u in de oven. Verwijder de folie en rooster de groenten nog 30 minuten.
Schep de groenten in een blender en pureer ze glad.
Schep de puree in een pan, voeg bouillon en kokosmelk toe, plus zo nodig nog een scheutje bouillon. Roer alles door elkaar en verwarm de soep op een matig vuur.

Doe de cashewnoten, kokos en koriander met een flinke snuf zout en 60 ml water in een blender of een keukenmachine en hak ze tot een grof mengsel.

Schep de soep in kommen met een schepje van de salsa.

Recept: Bill Granger in Delicious
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

22. December 2010 by Thomas
Categories: soepen, vegetarisch, voor de kids | Tags: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *