Kaneelijs met seizoensfruit
3 eierdooiers
100 g basterdsuiker
10 g vanillesuiker
250 cc volle melk
200 cc slagroom
4 g kaneel
Klop de eierdooiers met de suiker, kaneel en vanillesuiker tot een luchtig en schuimig mengsel. Voeg al roerend de melk toe. Klop de slagroom bijna stijf. Voeg de slagroom bij de andere ingrediënten. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Schakel de ijsmachine in en giet het mengsel in de koelkom. Laat de machine een 45-tal minuten zijn werk doen.
fruit per persoon
1 appelsien
1,5 gedroogde abrikoos
1 blad salie
1 takje verse rozemarijn
kristalsuiker
1/2 appel (jonagold / pink lady)
1/2 peer
enkele witte en blauwe druiven
eventueel een vijg
vetstof
Pers de appelsien en laat de abrikoos enkele uren weken in het sap. Hak de salie en de rozemarijn fijn. Voeg toe aan het sap en mix tot een mooie emulsie (hoe meer abrikoos, hoe dikker de saus).
Schil appel en peer en maak dunne maantjes, snij de druiven in 4 partjes.
Doe de boter in een hete pan, stoof het fruit aan en voeg wat suiker toe.
Blus alles af met de saus (indien de saus te dik is, kan je wat water of witte wijn toevoegen).
Serveer met een bolletje zelfgemaakt kaneelijs en garneer met een takje rozemarijn of een blaadje salie.
Enjoy!
Recept: Toon de Bock
Fotografie: © Thomas Van de Water