Crêpes met banaan
Of voor diegene die reeds eerder in Thailand waren, de befaamde banana pancakes die je op elke hoek van de straat kan proeven al dan niet met een extra ei of chocoladesaus.
125 g bloem (of zelfrijzende bloem)
1 snufje out
250 ml melk
30 g boter (gesmolten)
2 eieren (losgeklopt)
4 bananen gepeld en in plakjes gesneden
gecondenseerde melk (indien gewenst gezoet)
Maak het crêpesbeslag. Meng bloem en zout in een grote kom. Klop in een andere kom melk, gesmolten boter en eieren met een garde. Voeg dit mengsel voorzichtig toe aan de bloem en meng het geheel goed. Laat het beslag 1 à 2 uur rusten tenzij je zelfrijzende bloem gebruikte, dan volstaat een tiental minuutjes.
Verhit een klontje boter op een matig vuur in een koekenpan. Giet hier een kwart van het beslag in en bak het tot er bellen onder het beslag ontstaan. Leg ongeveer één zesde van de plakjes banaan in het midden van de crêpe, draai deze om en bak de andere kant nog een tweetal minuten. Leg de crêpes op een bord en garneer hem met een aantal plakjes banaan.
Serveer de crêpes met de gecondenseerde melk.
Recept: basic Thais van Jody Vassallo
Fotografie: © Thomas Van de Water
super goed!