Op z’n Vietnamees gebakken rundsvlees opgerold in sla
Eenvoudig, snel klaar en ongelooflijk lekker. Meer kan ik er niet over zeggen.
200 g rundsvlees (in dunne sneetjes gesneden)
1 el gemalen citroengras
2 teentjes knoflook
1 tl witte sesamzaadjes
1 el vissaus
1 tl arachideolie
1 tl suiker
10 blaadjes kropsla
10 fijne staafjes komkommer (+/- 8 cm lang)
10 muntblaadjes
10 takjes koriander
10 lente uitjesIngrediënten voor de vinaigrette
2 el rietsuiker
2 el vers limoensap
2 em vissaus
1 tl gemalen look
1 tl gemalen Spaanse pepers (zonder pitjes)
Meng het rundsvlees, citroengras, geperste knoflook, sesamzaadjes, vissaus, olie, suiker en zout.
Zet een braadpan op het vuur, giet olie in de hete pan. Bak het vlees heel snel op een groot vuur.
Leg de slablaadjes, verdeel er de verse kruiden en het rundsvlees over.
Rol op tot een rolletje en serveer met de vinaigrette en gestoomde rijst.
Doe voor de vinaigrette het limoensap en de suiker in een kom. Meng tot alle suiker is opgelost. Voeg de vissaus, look en peper toe en meng goed.
Recept: Quyên, mijn verhaal, mijn keuken
Fotografie: © Thomas Van de Water
Pingback: Vietnamees gebakken rundsvlees & Doppio Passo Chardonnay - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food