Thaise salade van geroosterd rundsvlees
Een heerlijk, verfrissend slaatje.
Goed voor 4 personen
500 g lendenbiefstuk
1,5 el oestersaus
1 mini komkommer (zaadjes verwijderd, in plakjes gesneden)
10 g korianderblaadjes
10 g muntblaadjes
1 grote rode peper (zaadlijsten verwijderd, in reepjes gesneden)
2 (Aziatische) sjalotten (gesnipperd)
3 el geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
4 el limoensap
4 el vissaus
2 el grof gehakte ongezouten geroosterde pinda’s
3 el gebakken uitjes
Bestrijk de lendenbiefstuk met oestersaus en grill deze aan beide kanten 3 minuten op een barbecue of een gietijzeren grillplaat halfgaar. Haal de biefstuk van de grill en wacht 10 minuten alvorens het vlees in reepjes te snijden.
Schep de reepjes vlees in een slakom en voeg komkommer, koriander, munt, peper en sjalotten toe.
Meng in een kom suiker, limoensap en vissaus tot de suiker is opgelost.
Bestrijk het vlees met saus en meng alles goed. Verdeel de salade over de borden. Bestrooi deze met geroosterde pinda’s en gebakken uitjes. Serveer de salade direct.
Recept: Basic Thais van Jody Vassallo
Fotografie: © Thomas Van de Water
Pingback: Thaise salade van geroosterd rundsvlees & Sans Air Sauvignon Blanc - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food