Tosti met gruyère en gepofte paprika met rucolapesto
Velen zullen het herkennen, thuiskomen, kinderen wassen, kinderen in bed steken, … en tussendoor snel nog even iets lekkers proberen te fabriceren. Dit is echt een snelle hap, en nog smakelijk ook.
Goed voor 12 stuks
50 g rucola
25 g walnoten
50 g geraspte oude kaas
100 ml olijfolie
1 el citroensap
12 sneetjes wit brood
300 g gruyèrekaas
6 gepofte paprika’s (pot)
zout en peper
Hak de rucola samen met de walnoten fijn in een keukenmachine of vijzel. Voeg ook de oude kaas toe. Doe er net zoveel olie bij tot een dikke pesto ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Beleg het broodje met gruyère. Leg er een gepofte paprika op en sluit af met gruyère. Rooster de tosti’s krokant in een tosti-ijzer. Snijd er de korstjes af en snijd de tosti diagonaal doormidden. Herhaal dit zodat je 12 tosti’s overhoudt. Serveer met de pesto.
Recept: Foodies: Snelle recepten
Fotografie: © Thomas Van de Water