Romig roereitje met asperges, tijm en gerookt spek.
Goed voor 4 personen
2 bussels witte asperges
100 g gerookt spek (in kleine reepjes gesneden)
4 takjes verse tijm (geritst)
6 verse schareleieren
15 cm lichte room
peper en zout van de molen
Schil de witte asperges en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm.
Blancheer de asperges 5 à 10 minuten in kokend, gezouten water, afhankelijk van de dikte. Verfris de aspergepunten onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Roer de eieren los met een garde.
Warm de room op in een pannetje en giet er al roerend met een garde de eieren bij, blijf roeren tot de eieren beginnen te stollen en neem vervolgens de pan van het vuur (wacht niet te lang, anders is het zoals bij mij, geen romig roereitje meer). Dompel de bodem van de pan in een schaal ijskoud water om het stollingsproces te stoppen. Kruid het roerei met peper en zout.
Bak het spek in een weinig vetstof en voeg de asperges toe, bestrooi met de geplukte tijm en kruid met peper en zout.
Verdeel het roerei over vier voorverwarmde borden en schik er de asperges met het spek bovenop.
Recept: 101 recepten Special Lente – Zomer
Fotografie: © Thomas Van de Water
Pingback: Romig roereitje met asperges, tijm en gerookt spek & El Portillo Sparkling - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food