Geroosterde garnalen met citroengras en gember
Goed voor 4 personen
1 kg rauwe, grote garnalen
3 stengels citroengras, enkel het bleke deel (zeer fijn gesneden)
2 grote bosuien (fijngehakt)
2 kleine rode pepers, ontdaan van zaadlijsten (fijngehakt)
2 grote tenen knoflook (fijn gehakt)
2,5 el verse gember (fijngehakt)
1 limoenblaadje (ultra fijn gehakt)
2 tl vissaus
1 el bruine bastardsuiker of geraspte palmsuiker
125 ml kokosroom (blik)
3 el koriander (fijngehakt)
limoenpartjes (voor erbij)
Spoel de garnalen onder koud stromend water, dep ze droog met keukenpapier en leg ze in een grote kom.
Meng het citroengras, de bosui, rode peper, knoflook, gember en limoenblad goed door elkaar (of je kan de ingrediënten in een vijzel tot een pasta stampen). Roer de vissaus, suiker en kokosroom erdoor. Schep het mengsel over de garnalen en schep door elkaar zodat de garnalen goed bedekt zijn. Dek de kom goed af en laat 3-4 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de barbecue tot heel heet (of verwarm de grill voor op de hoogste stand). Schep de garnalen op een hete barbecueplaat, eventueel in delen, en spreid ze uit in een enkele laag. Rooster de garnalen onder regelmatig omscheppen en keren 3-5 minuten tot ze gaar zijn. Zorg ervoor dat je de garnalen tijdens het roosteren in beweging houdt, want de schalen verbranden snel door de suiker en de kokosroom in de marinade.
Schep de garnalen als ze klaar zijn op een schaal, schep de korianderblaadjes erdoor en serveer direct met de limoenpartjes.
Recept: Belinda Jeffery voor Delicious magazine
fotografie: © Thomas Van de Water
02. August 2011 by Thomas
Categories: aziatisch, barbecue, vis & schaaldieren, voorgerecht |
Tags: citroengras, gamba's, gember |
1 comment
we love Belinda Jeffery recipes! Een recept dat zomer zegt (en hele mooie foto!)