Auberginekaviaar
2 aubergines
1 à 2 teentjes knoflook (naar smaak)
4 gezouten ansjovisjes
1 scheut olijfolie
witte peper
zout
een aantal toasts
De oven voorverwarmen op 180°c
Snijd de aubergines overlangs middendoor.
Wrijf het snijoppervlak in met olijfolie en plaats de aubergines op een bakplaat gedurende 30 min in de oven.
Haal ze uit de oven en lepel het vruchtvlees met de bruine korst bovenaan uit de aubergines.
Spoel de ansjovis en dep droog. Plet of mix de aubergines fijn met een scheut olijfolie,knoflook, de ansjovis, peper en zout naar smaak.
Serveer op een toastje.
Fotografie: © Thomas Van de Water
Megalekker….ik ben een echte fan en maak het aan de lopende band. Wel nog niet geprobeerd met ansjovis maar klinkt ook wel lekker…
En nog even om jullie te laten weten dat ik jullie blog als een link opgenomen heb op mijn nieuwe blog : http://cuberdon-macaron.be.
Waarvoor dank, ziet er trouwens een smakelijke webstek uit. Ik zet hem tussen m’n favorieten.
Groetjes,
Thomas.