Thaise loempia’s
Bereidingstijd 50 minuten
Goed voor 12 loempia’s
50 g mihoen
1,5 el arachideolie
100 g rauwe garnalen, gehakt
1,5 el geraspte verse gemberwortel
1 teentje knoflook
50 g Chinese kool, fijngesneden
100 g wortels, geraspt
15 g verse korianderblaadjes
1,5 el gesnipperde lente-ui
1,5 el vissaus
1,5 el oestersaus
12 loempiavellen
1 tl maïzena gemengd met 2 el water
500 ml arachideolie voor het frituren
chilisaus
Week de mihoen 5 min. in warm water zodat hij zacht wordt. Laat hem zorgvuldig uitlekken en knip hem met een schaar in kleine stukjes. Verhit de olie in een wok en frituur hierin garnalen, gember en knoflook goudbruin. Voeg kool, wortel, korianderblaadjes, lente)ui, mihoen, vissaus en oestersaus toe. Bak alles 3 min. en laat de vulling 20 min. afkoelen.
Dompel ondertussen de loempiavellen snel een voor een in koud water onder, zodat ze zacht worden. Leg ze op een vochtige doek.
Schep op de rand van elk vel 2 eetlepels vulling. Vouw het vel over de vulling en rol de loempia verder op . Bestrijk het loempiavel op de naad met banaan om het dicht te plakken.
Verwarm de frituurolie voor in de wok en frituur de loempia’s. Serveer de loempia’s met milde chilisaus.
Recept: Basic Thais
Fotografie: © Sander Van de Water