Vogelnestjes

Soms moeten de kindjes al eens in de watten gelegd worden. Dit receptje kon hen alvast bekoren.

goed voor 4 personen

1 kg gehakt
60 g bakboter
40 g bloem
5 eieren
1 blokje bouillon
4 dl water
2 uien
2 doosjes tomatenpuree
1 bakje champignons
broodkruim
tijm
laurier
paprikapoeder of cayennepeper
peper
zout
eventueel wat madeirawijn

Meng het gehakt met broodkruim en een ei.
Kook de eieren gedurende 10 minuten, tot ze hardgekookt zijn. Pel ze en bekleed ze daarna met het gehakt.
Bak het geheel 20 minuten op een matig vuurtje in een pan met boter.
Stoof de ui met boter in een pot.
Voeg de bloem toe en roer om met een spatel.
Los het bouillonblokje op in het water en leng het mengsel ermee aan.
Laat alles even doorkoken en roer af en toe eens goed.
Voeg de tomatenpuree toe, net als de tijm, de laurier en de pittige kruiden.
Snijd de champignons in vier, bak ze kort aan en voeg ze nadien bij de tomatensaus.
Laat de saus 15 minuten pruttelen en kruid met peper en zout.
Werk eventueel af met een scheutje madeirawijn.
Snijd de gehaktballen midden door, giet de tomatensaus er rond en serveer met rijst of een aardappel.

Recept: © Annik Chiau voor Njam

Print Friendly

22. October 2011 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, vlees, voor de kids | Tags: , | 1 comment

One Comment

  1. och je doet mij blozen :-) Het is een blijft toch een geweldig recept hé

Leave a Reply

Required fields are marked *