Japanse makreel met noedels

Onlangs werd ik gecontacteerd voor een foto-opdracht, vijf DMUZE-foodies gingen een aantal nieuwe kookboeken uittesten. De uitdaging was om een even smakelijk bordje te presenteren als de chefs achter het kookboek. En elke foodie weet dat dat niet zo evident is. Het moet gezegd, het resultaat mocht er zijn.
Met de feestdagen in het verschiet geef ik jullie graag een aantal zeer smakelijke receptjes mee, te beginnen met dit eenvoudig en superlekker hapje van Yves Desmet.
Diegene die met mij aan de feesttafel zitten weten waar ze zich aan mogen verwachten.

Goed voor 4 hapjes

udon-noedels
1 blik makreel van de Japanse familie Marukai.
bieslook (gesnipperd)

Kook een ruim handvol noedels één minuut in water. Trek het blik makreel open.
Draai om op een bord. Verdeel de noedels en makreel over vier potjes. Overgiet ze elk met een lepeltje makreelsap. Strooi er wat versnipperde bieslook over en smullen maar.

Recept: Yves Desmet gebaseerd op KOOK ZE! Niet
Fotografie: © Thomas Van de Water in opdracht van DMUZE

Print Friendly

17. November 2011 by Thomas
Categories: aziatisch, snelle hap | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *