Sesamkroepoek met mayonaise van ras el hanout en poeder van butternut

Ingrediënten voor de sesamkroepoek
1l kippenbouillon op smaak
200gr tapiocabloem
sesamzaad (zwart en getoast)

Ingrediënten voor de mayonaise
1 ei
1 tl ras el hanout
2 tl citroensap (bergamotsap in het seizoen)
peper
zout
2 tl arganolie
500 ml neutrale olie

butternutpompoen (in plakjes)

Kook de kippenbouillon met de bloem gedurende een half uur al roerend en stort het papje uit op bakpapier of siliconematjes, strijk uit met een paletmes en bestrooi met sesamzaad.
Droog op een warme plek (onder warmtelamp of lauwe oven) gedurende 6 uurtjes.
Frituur op 190graden.
Maak een mayonaise met 1 ei, 1 tl ras el hanout, 2 tl citroensap (bergamotsap in het seizoen) peper, zout, 2 tl arganolie en 500 ml neutrale olie.
Droog plakjes pompoen(butternut) in de droogtoren of op een warme droge plek gedurende 12 uur en blend tot een poeder, breng op smaak met peper, zout en ras el hanout.
Bestrooi de kroepoek met het pompoenpoeder en spuit een paar puntjes van de mayonaise.
Werk af met microkruiden.

Recept: Christof Roothooft & Toon De Bock
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

02. December 2011 by Thomas
Categories: hapjes, vegetarisch | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *