Penne California
Tussen de feestmaaltijden van de laatste dagen door is deze snelle hap een welgekome afwisseling.
Goed voor 4 personen.
400 g penne
500 g gemengd gehakt
1 kleine ui
150 g geraspte wortels
250 g champignons
1,5 tl knoflookpuree
0,5 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
250 ml room
olijfolie & boter
peper & zout
Kook de penne al dente in ruim, gezouten water.
Warm olijfolie en boter op in een grote pan. Bak de kleingesneden ui en het gehakt tot het vlees rul en gaar is. Kruid met peper en zout. Voeg de knoflookpuree, paprika-en kerriepoeder toe. Snij de champignons in stukjes en doe bij het gehakt.
Voeg na 2 minuten bakken de geraspte wortel toe. Doe als laatste de room erbij en laat enkele minuten inkoken. Kruid bij naar smaak met peper en zout.
Doe de penne bij de saus en roer alles nog eens goed om.
Recept: Veerle Goossens.
Fotografie: © Thomas Van de Water