Oesters met Grannysmith-saus
Feestelijk het nieuwe jaar in met dit oestergerechtje, voor mij mocht de appel iets feller doorsmaken, maar al bij al een lekker hapje.
Goed voor 4 personen.
8 grote oesters
1 grannysmithappel
1 el wittewijnazijn
citroensap
1,5 g gelatine
125 ml water
25 g tapiocabolletjes
200 ml melk
1 bakje cress
peper
Mix de appel en de wittewijnazijn. Zeef en druk goed aan zodat alle sap is opgevangen. Voeg wat citroensap toe.
Laat het gelatineblaadje weken en knijp uit. Laat smelten in 4 el warm water.
Schep 3 à 4 el van het gelatinemengsel op het appelsap.
Open de oesters en verwijder wat sap. Giet er wat appelsap in en laat even opstijven in de koelkast.
Was de tapiocabolletjes en kook deze 10 min. in de melk. Kruid met peper.
Serveer de oesters met de tapioca en cress voor een feestelijke toets.
Recept: Njam!
Fotografie: © Thomas Van de Water
Gelukkig nieuwjaar xxx,
de oester ziet er heerlijk uit en de pareltjes er in vind ik prachtig, te mooi om op te eten.
Elektra