Crème brûlée
M’n all time favorite onder de desserts, niet echt moeilijk, maar het zit ‘m in de details. De crème niet te dik en dan dat krokante laagje gekarameliseerde rietsuiker. Dat petit crème brulée pleziertje van Amelie Poulin, ik begrijp het volledig.
Goed voor 6 niet te grote porties
6 eierdooiers
75 g suiker
1 vanillestokje
1/2 l slagroom
rietsuiker
Klop de eierdooiers met de suiker in een kom tot een bleke schuimige massa.
Breng de slagroom met het overlangs doormidden gesneden vanillestokje aan de kook. Voeg de room van het vuur af al roerend aan het eimengsel toe. Roer nog even goed door op het vuur, let wel op dat het niet kookt. Giet in de vormpjes.
Zet ze au bain marie een 45-tal min. in de op 140°C voorverwarmde oven en laat afkoelen.
Strooi de rietsuiker op de puddinkjes en karameliseer de suiker met behulp van een gasbrander en dien meteen op.
Recept: m’n Sofietje
Fotografie: © Thomas Van de Water
Sofie, is het hiervan waar ik eens mag van komen proeven? grt. Marieke
Voor mij goed, dan kan ik er mee van genieten.