Tiramisu all’arancia
Het recept van het gevulde speenvarken volgt later, hier alvast het zeer smakelijke dessert.
Goed voor 8 personen
koekjes Savoiardi
sinaasappels
sinaasappelsap
mascarpone
eieren
bruine suiker en vanillesuiker
gemalen amandelnoten
zwarte chocolade
verse munt
Breek de eieren en scheidt het eiwit van het eigeel. Verbleek het eigeel door er geleidelijk de bruine suiker en de vanillesuiker aan toe te voegen. Goed roeren en tegelijkertijd de suiker toevoegen om een homogeen en schuimend mengsel te bekomen. Voeg de mascarpone bij de eieren toe en mix. Klop het eiwit op. Vermeng het eiwit met het mengsel van ei en mascarpone. Meng beide door heel zacht met de spatel het mengsel op te tillen: het eiwit mag niet in elkaar vallen.
Dompel de koekjes eventjes in het sinaasappelsap. Dompel ze niet teveel onder zodat de koekjes niet uit elkaar vallen: er moet voor gezorgd worden dat de binnenkant van de koekjes droog blijft.
Bedek de onderkant van een schotel of een schaal met een laag koekjes.
Bedek de koekjes op hun beurt met een laag sinaasappelschijfjes en voeg bovenop een laagje van het mengsel van ei en mascarpone toe. Wissel de laag koekjes, schijfjes sinaasappel en crème af. Beëindig met een laagje crème.
Zet de schaal in de koelkast gedurende 4 uur. Versier met de gemalen cacao en verse munt.
Wij dronken er de volgende, zeer lekkere dessertwijn bij ‘Chateau Lafon 2006 Sauterne‘.