Empanadas con carne


Ingrediënten voor de vulling
450 g gehakt
2el maïsolie
1el boter
1 grote ui, (fijngehakt)
2 hard gekookte eieren
½ tas groene olijven (fijngehakt)
2 el rozijnen
¼ tas pijpajuin gehakt
1 el gemalen hot en sweet paprika
1 el gemalen rode gedroogde pepers
1 el komijn
peper & zout

Ingrediënten voor het glazuur
1 ei geklopt
1 el melk

Kant en klaar bladerdeegBladerdeeg

Smelt boter en wat maïsolie in een grote pan, voeg de ui toe en roer tot deze glazig is. Gehakt, rozijnen, kruiden, peper en zout toevoegen. Bak mooi rul en voeg +/- één halve tas water toe, laat ongeveer 10 minuten koken, of tot het vlees volledig gekookt is. In pot doen, afdekken en minimum voor 1 uur in de koelkast plaatsen.  Wanneer koud, de hard gekookte eitjes, groene olijven en pijpajuin toevoegen.
Verdeel je bladerdeeg in schijfjes en vouw de empanadas zoals op de foto. Nog een laagje glazuur en ze zijn klaar voor de oven. Verwarm je oven voor op 180 °C. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze tot ze een mooi bruin korstje hebben. Je kan dit gerechte zowel koud als warm serveren met een lekkere dipsaus.

Recept: Sander Van de Water
Foto’s: © Thomas Van de Water

Print Friendly

15. May 2012 by Thomas
Categories: hapjes, mediterraans, vlees | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *