Sekke’s zalmragout
Onlangs zat ik aan de toog, toen uit onverwachte hoek een smakelijk onderwerp werd aangesneden, diezelfde avond zat er al een receptje in m’n mailbox. Wel, vanavond was het dan zover, Sekke’s zalmragout stond op het menu. Een eerlijk, zacht gerechtje. Persoonlijk zou ik de suiker achterwegen laten, … maar smaken deed het.
Goed voor 2 personen.
+/- 300 g zalmfilet (zonder vel)
+/- 200 g wortelen (in fijne schijfjes gesneden)
1/2 liter kippenbouillon
1 laurierblad
1/2 preistengel (fijn gesneden)
1 el maïzena
2 el droge witte wijn
2 tl mierikswortel (uit potje)
1 el verse dille (of diepvries)
peper
zout
suiker (indien gewenst)
citroen (optioneel)
Zalmfilet in hapklare stukken snijden.
Kippenbouillon aan de kook brengen met laurierblad en de wortelen (+- 8 minuten).
Snuifje suiker toevoegen (zou ik er durven uitlaten).
Na +- 5 minuten de prei toevoegen.
Meng de maïzena met de wijn in een potje, roer dit goed door elkaar en voeg toe aan de bouillon.
Roer alles zachtjes door elkaar en voeg peper en zout toe.
Zet het vuur lager en voeg de stukken zalmfilet toe.
Voeg de mierikswortel toe en roer alles zachtjes om.
Van zodra de zalmfilets beginnen kleuren zet je het vuur af.
Werk af met dille.
Recept: Kris Wouters aka de Sekke.
Foto: © Thomas Van de Water
Mierikswortel achterwege gelaten en met tagliatelli best wel lekker!