Gerookte zalm met tomatensalade en lompviseitjes
Super salade, verrassend en snel. Meer moet dat niet zijn.
Goed voor 2 personen
300 g gerookte zalm in plakjes
1 potje lompviseitjes
2 tomaten
2 lente-uitjes
1 handvol bladpeterselieolijfolie
citroen
fleur de sel
peper
Snijd de tomaat in kwarten, haal het binnenste eruit, duw dit door een zeef en vang het sap op. Snijd het vruchtvlees van de kwarten in maantjes en vervolgens in blokjes. Hak de lente-uitjes fijn. Doe de tomatenblokjes, de lente-uitjes en het tomatensap in een kom. Giet er een scheut olijfolie bij, een beetje citroensap en kruid met fleur de sel en zwarte peper. Roer er de lompviseitjes onder. Hak de bladpeterselie fijn. Leg de plakjes zalm samen met de tomatensalade op een bord,werk af met peterselie.
Recept: Puur genieten
Foto: © Thomas Van de Water