Aziatische surf-en-turfcrêpes
Goed voor 4 personen.
Ingrediënten voor het beslag
85 g maïsmeel
300 g rijstmeel
360ml kokosmelkIngrediënten voor de vulling
175 g varkenfilet (dun gesneden)
16 rauwe tijgergarnalen (gepeld, ontdaan van darmkanaal en in de lengte doormidden gesneden)
2 el vissaus
1 tl knoflook (geperst)
2 sjalotten (gesnipperd)
115 g mungboonpitten
1 el kristalsuiker
1 tl versgemalen zwarte peper
2 el zonnebloemolie
50 g taugé
50 g diepvriesdoperwten (ontdooid)
85 g champignons (in plakjes gesneden)Ingrediënten om erbij te serveren
kleine Romeinse slabladeren
verse muntblaadjes
verse korianderblaadjes
Aziatisch dipsausje
Doe alle beslagingrediënten met 300 ml water in een keukenmachine. Klop tot er een glad beslag is ontstaan, zeef dat in een kan en zet deze weg.
Doe het varkensvlees en de garnalen samen in een grote kom. Voeg de vissaus, knoflook, sjalotten, lente-uitjes, mungboonkiemen, suiker en peper toe en meng alles goed. Laat alles minimaal 30 min. marineren.
Verhit de helft van de olie in een braadpan. Voeg het varkensvlees-garnalenmengsel toe en roerbak het 2 min. op een hoog vuur. Doe het mengsel in een platte schaal en verdeel het in 4 porties.
Verhit wat olie in een kleine braadpan. Klop het beslag even door en giet een kleine hoeveelheid in de pan. Draai de pan zodat de bodem helemaal wordt bedekt. Voeg meteen 1/4 van het varkensvlees-garnalenmengsel toe en wat groenten. Zet het vuur lager, doehet deksel op de pan en bak het geheel 5 min. Vouw de crêpe dubbelen vervolgens weer dubbel, schuif hem op een bord en houd hem warm. Herhaal dit 4 keer.
Scheur voor het eten een stuk crêpe af, stop er een stuk sla in, doe er wat munt en koriander op en besprenkel het met de dipsaus.
Recept: het diabetes kookboek
Foto: © Thomas Van de Water