Champignons met brie
Veel champignons had ik niet meer in huis en de postelein was al helemaal niet aanwezig, maar het werd toch een heerlijk herfsthapje.
Goed voor 2 personen.
2 spietjes brie
300 g bruine champignons
1 bosje postelein
3 tenen knoflook
1 el citroensap
2 el sojasaus
peper
zout
Borstel de champignons schoon en maak een inkerving bovenaan de champignons. Breng een pannetje met water aan de kook, giet er een goede scheut olijfolie bij en kruid flink met peper en zout. Kook hierin de knoflookteentjes en de paddenstoelen ongeveer 5 minuten. Giet af en haal de knoflookteentjes eruit.
Meng drie eetlepels olijfolie met het citroensap en de sojasaus. Hak de gare knoflookteentjes fijn en meng door het sausje. Voeg eventueel peper toe: zout hoeft niet omdat de sojasaus al zout genoeg is. Leg de postelein op een bord en schik daarop de champignons. Giet het sausje erover en leg er een spietje brie naast.
Recept: Mijn pure keuken
Foto: © Thomas Van de Water