Champignonsoep met groene kool en gember
Lunch of voorgerecht voor 6 personen.
100 g roomboter
4 tenen knoflook (fijngesneden)
2 uien (fijngesneden)
250 g kastanjechampignons (in stukjes)
2 takjes rozemarijn (blaadjes zeer fijn gesneden)
2 l groentebouillon
mespunt chilipoeder
250 ml slagroom
450 g groene kool (fijngesneden)
60g verse gember (geschild en fijngesneden)
Verwarm de boter in een ruime pan met dikke bodem en bak hierin de knoflook en uien zachtjes in 15-20min. goudbruin en tot alles lichtjes gekaramelliseerd is. Schep af en toe om.
Voeg de champignons, rozemarijn en gember toe en bak ze nog 5 min. op iets hoger vuur mee. Voeg dan de bouillon en chilipoeder toe en laat 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk wat van de soep bij de slagroom om deze iets voor te warmen en giet het mengsel dan terug bij de soep. Voeg de kool toe en laat de soep nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en serveer met geroosterd brood.
recept: Delicious
Foto: © Thomas Van de Water