Grijze garnalen met sorbet van rodenbach
Deze kerst geen voorgerecht, Hans en ik gingen voor hapjes, veel hapjes en dit mini-gerechtje viel alvast erg in de smaak.
Goed voor 4 personen met zin in een aantal hapjes.
200 g grijze garnalen
4 (Coeur de Boeuf ) tomaten
4 avocado’s
bieslook (gesnipperd)
2 el olijfolie
sap van 1/2 limoen
1 fles Rodenbach Grand Cru
125 g griessuiker
1 dl water
sap van 1/2 citroen
basilicumblaadjes (voor de afwerking)
Breng het water met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de suikerstroop afkoelen en roer het citroensap erdoor met het bier. Draai een sorbet van dit mengsel of doe in een kom en laat gedurende 8 u bevriezen, roer af en toe met een vork zodat ijskristallen ontstaan. Zet in de diepvries tot gebruik. Ontvel en ontpit de tomaten en snij in fijne brunoise. Schil en ontpit de avocado en snij eveneens in brunoise. Voeg beiden samen met de bieslooksnippers, overgiet met de olijfolie en het sap van 1/2 limoen. Laat gedurende 10 min. marineren.
Leg wat van dit mengsel op een bordje, presenteer er een quenelle van de rodenbach sorbet op, werk af met de garnalen, wat extra bieslooksnippers en een basilicumblaadje.
Foto: © Thomas Van de Water
Die sorbet lijkt me heerlijk! Zal ik zeker eens proberen.
Moet je doen, succes verzekerd!
Pingback: Grijze garnalen met sorbet van Rodenbach
Fles Rodenbach? 75cl? Of 25cl? 33cl
Bieke,
De 33cl variant, dan is de balans met het suikerwater best.
Groetjes,
Thomas.