Pimped out spicy rijstschotel
Je hebt zo van die dagen dat je tijd noch zin hebt om lang in de potten te staan roeren. Als dan ook de koelkast uitverkocht blijkt is het de hoogste tijd om voorraadkast en vriesvak op te zoeken. Vaak kom je dan van een kale reis terug, potjes die over tijd zijn, alles voor een heerlijke tomatensaus behalve tomaten, … Deze keer had ik meer geluk. In de kast stond nog een Spicy rijstschotel van Bosto te wachten op een kritische test, en de diepvriezer had nog wat boontjes en gamba’s in petto. Tijd dus voor een pimped out spicy rijstschoteltje.
Verhit voldoende olijfolie in een hete pan. Voeg de rijst toe en laat al roerend de korrels glazig worden. Voeg het zakje met groenten en kruiden toe. Overgiet met 2/3 l water, ik opteerde voor kippenbouillon, laat op een zacht vuurtje koken totdat alle vloeistof opgeslorpt is. Roer regelmatig door en laat doorkoken. Voeg de gegaarde boontjes en gebakken gamba’s toe, nog wat verse koriander en aan tafel.
Een ideaal schoteltje om een drukke dag met af te sluiten. Voor mij mocht het gerust nog wat pikanter zijn.
Ziet er echt overheerlijk uit! Ik ga die van mij ook nog eens uit de kast in de pot toveren!