Tover-paddenstoeltjes
Onlangs kwam ik bij het opruimen m’n allereerste kookboek nog eens tegen. Echt koken zou ik het nu niet meer noemen, maar samen met m’n broers en zussen heb ik er zo’n 25 jaar geleden enorm veel plezier aan beleefd. De hoogste tijd dus om er met de eigen kroost eens in te snuisteren. Lux & Louis kozen resoluut voor de tover-paddenstoeltjes.
Goed voor 4 personen.
4 hardgekookte eieren
2 stevige tomaten
mayonaise
tuinkers
veldsla
De hardgekookte eieren gebruiken we als steel voor de paddenstoelen Snijd een plakje van de boven- en onderzijde. Nu kan hij rechtop blijven staan. Snijd de tomaten doormidden en zet de helften op de eieren. Echte paddenstoelen hebben natuurlijk ook spikkeltjes. Die maak je gewoon met wat mayonaise. Nu nog wat gras van tuinkers en veldsla en smullen maar.
Fotografie: © Thomas Van de Water
zalig!