Koken en eten
Sinds kort hebben we er een gloednieuwe (cook-your-own) food delivery service bij in onze streek: Koken en eten.
Sinds enige tijd zie je wel meer van dit soort initiatieven de kop opsteken, denk maar aan de groentemanden waar je je voor kan inschrijven en die een garantie zouden moeten bieden voor een meer gevarieerd menu. Knap initiatief, maar het is soms wel wat zoeken en puzzelen om met de ingrediënten aan de slag te gaan.Daar speelt het Koken en eten concept goed op in, de ingrediënten worden samen met de recepten aan huis geleverd. Drie dagen per week je hoofd niet hoeven te breken over wat er die avond op tafel komt kan in hectische periodes een heuse verademing zijn.Zoals beloofd werd er maandag een grote zak vol kwaliteitsproducten afgeleverd. Op de menu stonden: krokante slibtongfilets met couscoussalade en currydip, pensen met preisoep en Jonagold appelen en lamsburgers met rozemarijn, rijst en tomatensaus. Lekkere en haalbare gerechten, ideaal om ‘s avonds toch een vers potje op tafel te krijgen.
Wij gingen voor de 4 personen optie (72€), m’n familietje telt één grote eter (rara wie?), een gewone eter en twee soms wat kieskeurige kinders en het moet gezegd, het is ruim voldoende, van de eerste maaltijd hebben we vlot 2 keer gegeten, van de anderen was er steeds nog wat over om daags nadien van te sneukelen.
Niet dat we het elke week zouden doen, je hebt nog steeds de goestingskes van het moment, maar wat ons betreft is het zeker voor herhaling vatbaar.
Bij deze alvast het eerste receptje: Krokante slibtongfilets met couscoussalade en currydip.
Goed voor 4 personen.
Ingrediënten geleverd door ‘Koken en eten’
750 g slibtongfilets
400 g couscous
4 sjalotten (fijngesneden)
5 rode chilipepers (fijngesneden en ontdaan van zaadjes)
2 stukken venkel
2 rode paprika’s
2 bosjes radijzen
1 komkommer
2à g koriander
250 g yoghurt
Ingrediënten uit je eigen keuken
2 blokjes groentenbouillon
1 el honing
2 el currypoeder
2 el arachideolie
4 el olijfolie
3 eieren
75 g bloem
250 g paneermeel
Bereid 400 g couscous zoals aangegeven op de verpakking met 2 blokjes groentenbouillon.
Stoof 2 fijngesneden sjalotjes en de chilipepers gedurende 2 minuten aan in 2 el arachide-olie.
Snij de venkel en de paprika in stukken en laat deze ongeveer 4 minuten meestoven.
Snij de radijzen doormidden en de komkommer in grote stukken (verwijder de zaden) en laat deze nog 2 minuten meestoven.
Voeg de gezwollen couscous en 4 el olijfolie toe en meng alles goed. Kruid af met peper en zout.
Voor de dip: meng 250 g yoghurt met 2 fijngesneden sjalotten, 20 g fijngesneden koriander, 2 el currypoeder, 1 el honing en kruid met peper en zout.
Kruid de slibtongfilets met peper en zout.
Haal ze door de bloem en klop de overtollige bloem er goed af.
Haal ze door 3 losgeklopte eieren.
Haal ze vervolgens door het paneermeel.
Bak ze gedurende maximum 2 minuten goudgeel in een steelpan met arachide- of zonnebloemolie.
Recept: Koken en Eten
Foto’s: © Thomas Van de Water