Preisoep met pensen en Jonagold appelen
Goed voor 4 personen
Ingrediënten geleverd door ‘koken en eten’
2 witte en 2 zwarte pensen
150 g ui
100 g selder
600 g prei
600 g krielaardappelen
2 Jonagold appelen
Ingrediënten uit je eigen keuken
50 g boter
1,5 l water
2 blokjes groentenbouillon
1 el arachideolie
Stoof gedurende 4 min. 150 g ui, 100 g selder, 200 g aardappelen (zonder schil), 1,5 appel en 300 g prei (allemaal grof gesneden) aan in de boter.
Bevochtig met het water en voeg de groentebouillon toe. Laat het geheel gedurende 25 min. koken op een matig vuur. Maal vervolgens alles fijn met een staafmixer en kruid af met peper en zout.
Kook de overige 400 g aardappelen gedurende 20 min. in gezouten water.
Snij de rest van de prei fijn. Net voor je de aardappelen afgiet, voeg de prei max 1 min. lang toe aan het kokend water. Giet samen af en kruid met peper en zout.
Snij de pensen in grote stukken en bak alle kanten mooi krokant in een pan et 1 el arachideolie.
Doe de gekookte aardappelen, prei en gebakken pens in een groot diep bord en overgiet met de soep. Werk af met de rest van de appel.
Recept: Koken en eten
Fotografie: © Thomas Van de Water