Spring Gin
Op m’n verjaardag heb ik meestal niet zoveel zin om te werken, maar een aantal cocktails gaan fotograferen bij Manuel Wouters, ook al ben ik niet zo’n groot cocktaildrinker, heeft nog iets feestelijks. Tijdens het fotograferen wordt er (gelukkig maar) ook al eens een babbeltje gedaan en al snel kwamen de lievelingsdranken ter sprake. Op gebied van sterke drank is m’n goesting eerder beperkt, ik lust al eens een ijskoude graanjenever en een gin kan er er ook al eens in. En toen kwam het verhaal van z’n eigen ‘Spring Gin’ een drietal jaar geleden was hij met het idee beginnen spelen en nu was het dan zover, 450 l kruidige gin, met naast engelwortel, korianderzaad, citroen- en sinaasappelschil, oranjebloesem, kaneel, steranijs, kardemom en zwarte peper ook rabarberwortel en dennenknopjes, een primeur voor gindistillaten. Met veel plezier maakte ik nog een aantal beelden van de prachtige fles, wiens knappe etiket, zo bleek achteraf werd vormgegeven door m’n eigenste collega Ineke Mertens.
Ik weet het, ondertussen zijn we reeds 8 maand en een aantal brouwsels verder, maar toen ik de aankondiging van z’n nieuwe boek ‘It’s Gin O’Clock‘ zag verschijnen wist ik het weer, het is tijd voor een nieuwe fles Spring gin in m’n eerder bescheiden barkast.
Foto’s: © Thomas Van de Water