In koffie gegaarde varkenswang met couscous van bloemkool
Een tijdje geleden proefde ik dit gerechtje op een workshop georganiseerd door Foodpairing & AEG Cooking Club. Altijd fijn als je het recept dan mee naar huis kan nemen. Ik ben helemaal fan van de bloemkoolcouscous.
2 kg varkenswangen
35 g gemalen koffie
6 dl water
3 teentjes knoflook
175 g fijn gesneden sjalot
2 blaadjes laurier
Takje tijm
350 g bier
75 g sojasaus
2 dl water1/2 bloemkool
Ingrediënten voor de marinade:
240 ml water
120 ml rijstazijn
75 g suiker
12 g zout
Bereiding varkenswangen:
Zet verse koffie met het water en de gemalen koffie.
Stoof de sjalot met de tijm, laurier en look in boter. Haal uit de pan en smelt nog wat extra boter. Voeg de gekruide varkenswangen toe en bak goudbruin. Voeg de aromaten opnieuw toe. Blus met bier. Voeg soyasaus en koffie toe. Laat zachtjes sudderen tot de varkenswangen gaar zijn.
Bereiding van de marinade:
Meng alle ingrediënten voor de marinade. zorg dat het zout en de suiker volledig opgelost zijn alvorens er de bloemkool in te leggen.
Bereiding van de bloemkool:
Reinig de bloemkool en haal de roosjes van de stam. Maal de roosjes fijn tot couscous. Bak op een zacht vuur gaar in boter. Kruid met peper en zout.
mooi recept thomas! ruik ik daar foodpairing? :)
koffie, hoe origineel. een recept om uit te proberen, txs!
Klinkt avontuurlijk :)
Begrijp ik het goed dat je eerst de bloemkool laat marineren en ze dan pas tot couscous maalt?