Quiche met prei, spekjes & mosterd
1 pakje bladerdeeg (reeds uitgerold)
3 preistengels (in stukjes gesneden)
100 g spek
3 eieren
20 cl room
1 el mosterd
geraspte kaas (type nazareth)
Stoof de stukjes prei samen met de spekreepjes in een pan.
Rol het deeg uit in een taartvorm, voorzien van bakpapier. Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg en zet het al een aantal minuutjes in een voorverwarmde oven (200°c).
Meng de eieren, kaas, room en mosterd en kruid met peper.
Haal de bakvorm uit de oven, verdeel de prei en spekjes over het deeg en overgiet met het eiermengsel.
Plaats dit alles een twintigtal minuutjes in de oven, en je kan aan tafel.
Indien er nog restjes zouden zijn (het zou me verwonderen), kan je ze altijd invriezen, ideaal als tussendoortje.
Fotografie: © Thomas Van de Water
Thomas,
mijn complimenten… een topsite: keimooie foto’s en nog functioneel ook… jammie, ga direct de bolognesesaus eens testen se…
I’ll spread the word -:)
btw:Feestje zaterdag was nog “grillig”
cheers
Dirk (van Griet-:)