Gelei van kreeftenfond, met grijze garnalen, tomaat en limoen
200 g ongepelde grijze garnalen
1 pot kreeftenfond
2 tomaten (ontdaan van vel en zaden)
1 limoen
1 sjalotje (fijngesneden)
beetje verse tijm
olijfolie
1 gelatineblaadje
peper en zout
Pel de grijze garnalen, hou er een 8-tal opzij als garnituur.
Fruit het sjalotje in een weinig olijfolie, voeg de tijm en de schalen van de garnalen toe. Blus met de fond en laat inkoken.
Snijd de tomaten in kleine blokjes en breng op smaak met peper zout, een weinig olijfolie en de zeste en sap van de limoen.
Laat de fond afkoelen en voeg er het (geweekte) gelatineblaadje aan toe.
Vul de glaasjes met de gepelde garnalen en overgiet ze met de fond. Laat deze gedurende een aantal uur opstijven in de koelkast.
Leg er wat tomaat op en werk af met een ongepelde garnaal.
Recept: Lacroix
Foto: © Thomas Van de Water
beste Thomas die garnalenpantsers moeten toch wel uitgezeefd worden alvorens gelei te maken?
Uiteraard, vergetelheidje van de chef ;)