Rabarbertaart

Schitterend, gewoon je tuin ingaan, wat rabarber plukken om er dan een lekker taartje met te maken.

Goed voor 4 personen

8 dunne of 4 gehalveerde stengels rabarber
2 el fijne tafelsuiker
1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
250 g ricotta
2 el poedersuiker
1 tl vanille-extract

Verwarm de oven op 200°C. Leg de rabarber op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de suiker en bak 20 minuten of tot hij zacht is en laat afkoelen.Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Meng ricotta, poedersuiker en vanille. Verdeel het mengsel over het deeg en laat aan de randen 1 cm vrij. Leg er de gare rabarber op en vouw de randjes omhoog voor een korst. Zet in de oven en bak 12-15 minuten of tot de vulling stijf is en het deeg goudbruin. Serveer warm of koud.

Recept: Donna Hay
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

11. June 2010 by Thomas
Categories: dessert, voor de kids | Tags: | 4 comments

Comments (4)

  1. Heerlijke taart!
    Ga het zeker eens maken!
    Lies

  2. den thomas maakt mooie plaatjes van ulle smakelijke gerechten, die kunnen zo de delicious in; waar zit die kookclub ergens ??

  3. Peter, onze kookclub situeert zich in Rijmenam en omstreken, we hebben geen vaste stek, we gaan van keuken naar keuken, een reizend clubke als het ware.
    Groetjes Thomas.

  4. he, da’s nog niet zo heel ver uit de buurt ;-)
    inspirerend clubke in elk geval, ik heb jullie gelinkt aan mijn blog (http://the666bbq.blogspot.com)

Leave a Reply

Required fields are marked *