Kaasmousse – rood fruit – frambozencoulis – crumble
300 g verse kaas
200 ml room
4 meringuekoekjes
Fondant chocolade
1/2 tl chilivlokken (naar smaak)
1 flesje frambozenbier
300 g frambozen (mag diepgevrozen)
vers rood fruit: besjes, aardbeien, frambozen, …
verse munt
grof zout
Doe het frambozenbier samen met de frambozen in een kookpot en laat een tiental minuten zachtjes pruttelen op een laag vuur. Pureer de mengeling en haal door een zeef zodat de zaadjes van de frambozen niet in de coulis terecht komen. Zet even opzij.
Smelt wat chocolade en meng er wat chilivlokken onder. Stort uit op een koude ondergrond en laat uitharden. Verbrokkel de chocolade in kleine stukjes en zet opzij.
Klop de room half op.
Meng de room voorzichtig onder de kaas.
Verbrokkel de meringuekoekjes. Roer de helft van de koekjes onder de kaas-room mengeling.
De overige helft meng je met de chocolade brokjes.
Doe wat van de frambozencoulis op de borden. Verdeel de kaasmousse over de borden en versier met wat vers rood fruit. Werk af met de crumble van meringuekoekjes en chocolade, wat verse munt en een beetje grof zout. Serveer meteen.
Gemaakt door: Lieven, Rob en Thomas.